петък, 30 ноември 2012 г.

Vivacom задължения по прехвърлени карти

Vivacom повреди и несгоди
Vivacom за n-ti пореден път успяват да ударят в десятката що се отнася до нелоялните практики. Малко известна е процедурата за прехвърляне на номер. Изненадващо ще прозвучи на много от вас каква е процедурата за прехвърляне на номер и дали се продължава да се плаща по договор към Vivacom след като вече има смяна на номера и сте абонат на друг оператор.

Младо семейства разказва за куриозната случка:

"Искахме да минем oт Vivacom към друг оператор като си запазим номерата и когато отидохме да попитаме как да стане това от Vivacom ни казаха, че не се пише предварителна молба за прекратяване. Ние минахме на другия оператор, а вчера пристигнала фактура за неплатени сметки. А сега излиза, че е трябвало, но ние няма как да докажем това. Това дали се случва и при други? Може ли да се направи нещо?" - сем. Петрови.

Изглежда, че за да е най-чисто прехвърлянето от един оператор на друг, особено ако решите да се местите от Vivacom най-разумно е да си подадете предизвестието в рамките на 1 месец преди изтичане на договора ви с тях, да си изплатите всички задължения към тях, а междувременно да се консултирате с новия оператор. За съжаление трябва да сте предупредени, че има вероятност да плащате известно време и на двата оператора. А и да не говорим за това, че винаги има възможност в един хубав слънчев ден, най-неочаквано да получите обаждане от фирмата, събираща задължения на Vivacom и да ви осведоми, че дължите нещо. Няма да е за първи път.
Едва ли и за последен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар